TADBIRKORLIKDA RAQOBATBARDOSHLIKNI TAʼMINLASHDA INSON RESURSLARINI BOSHQARISH VA MENEJMENTNING OʻZARO TAʼSIRI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada tadbirkorlik subyektlarining raqobatbardoshligini oshirishda inson resurslarini boshqarish va menejment strategiyalarining oʻzaro taʼsiri nazariy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida resursga asoslangan yondashuv va inson kapitali nazariyasi asos qilib olingan. Yuqori samarali ish tizimlari, strategik HRM amaliyotlari hamda transformatsion yetakchilikning xodimlar motivatsiyasi va tashkilot samaradorligiga taʼsiri ani qlangan. SHRM va menejment uygʻunligi orqali raqobat ustunligi yarati lishining konseptual modeli ishlab chiqilgan. Ilmiy manbalar asosida mavjud nazariyalar baholangan, empirik tadqiqot natijalari umumlashtirilgan hamda amaliy takliflar shakllantirilgan. Tadqiqot natijalari asosida inson resurslariga strategik yondashuvning muhimligi asoslab berilgan.
Keywords: raqobatbardoshlik; inson resurslarini boshqarish; strategik menejment; inson kapitali; yuqori samarali ish tizimlari; transformatsion yetakchilik; xodimlar bandligi; strategik HRM; tashkiliy samaradorlik; resursga asoslangan yondashuv