MOYLI EKINLAR YETISHTIRISHDA MARKETING STRATEGIYALARINING SAMARADORLIGINI OSHIRISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tadqiqotda moyli ekinlar yetishtirishda marketing strategiyalarining samaradorligini oshirish masalasi chuqur tahlil qilingan. Jahon va Oʻzbekiston tajribasi asosida raqamli texnologiyalar, shartnomali dehqonchilik, kooperativlar va ijtimoiy tarmoqla rning roli oʻrganildi. Statistik tahlil va qiyosiy metodlar orqali marketing tizimining ishlab chiqarishdan isteʼmolgacha boʻlgan bosqichlardagi samaradorligi baholandi. Natijada, daromadni oshirish, xarajatlarni kamaytirish va qiymat zanjirini optimallash tirishga xizmat qiluvchi strategik yoʻnalishlar aniqlandi. Oʻzbekiston sharoitiga mos amaliy takliflar ishlab chiqildi.
Keywords: moyli ekinlar; marketing strategiyasi; raqamli texnologiyalar; shartnomali dehqonchilik; kooperativlar; marketing samaradorligi; qiymat zanjiri; Oʻzbekiston; qishloq xoʻjaligi marketingi; innovatsion yondashuv