TIJORAT BANKLARIDA RAQAMLI MARKETING STRATEGIYALARIDAN FOYDALANISHDA CRM TIZIMLARINING OʻRNI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tadqiqot tijorat banklarida raqamli marketing strategiyalarini amalga oshirishda mijozlar bilan munosabatlarni boshqarish (CRM) tizimlarining muhim rolini tahlil qiladi. Tadqiqot doirasida CRM tizimlarining bank xizmatlari samaradorligini oshirish, m ijozlar sodiqligini mustahkamlash va raqobatbardoshlikni taʼminlashdagi ahamiyati oʻrganilgan. Metodologik jihatdan ikkilamchi maʼlumotlar tahlili va sanoat hisobotlarini sistematik koʻrib chiqish qoʻllanilgan. Tadqiqot Oʻzbekiston bank tizimi da CRM tizimlarini joriy etish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqadi.
Keywords: CRM tizimlari; raqamli marketing; tijorat banklari; mijozlar sodiqligi; raqamli transformatsiya; bank xizmatlari