MARKETING RIVOJLANGAN BOZORLARDA MAHSULOTLARGA ISHONCHNI SHAKLLANTIRISHNING ALTLARI. (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada rivojlanayotgan bozorlarda mahsulotlarga bo'lgan ishonchning rivojlanishiga ta'sir qiluvchi asosiy marketing determinantlari tahlili natijalari keltirilgan . Ishonch determinantlari modeli brend obro'si, axborot shovqini, korxona biznes yo'nalishlari va zamonaviy texnologik vositalar kabi omillarni tizimlashtirish orqali qurilgan. Xariddan qoniqish, ishonch va iste'molchi sadoqat triadasi o'rganiladi va triad a konstruksiyalarining o'zaro ta'siri algoritmi taklif qilinadi. Tadqiqotning maqsadi bozorda iste'molchilar o'rtasida ishonchning rivojlanishiga shaxsiylashtirilgan marketingning ta'sirini aniqlashdir. Shuningdek, ishonch omillari tuzilishi va ularning o'zaro bog'liqligini aks ettiruvchi grafiklar va jadvallar keltirilgan.
Keywords: marketing determinantlari; rivojlanayotgan bozorlar; mahsulot sifati; iste'molchi; chakana sotuvchi; qoniqish; ishonch; sodiqlik. № 1 148