UKRAYNA VA O‘ZBEKISTONDA INNOVATSION FAOLIYATINI RIVOJLANISH ISTIBBIYOTLARI: ZAMONAVIY MAKINALAR. (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada mualliflar tomonidan innovatsiya sohasidagi hozirgi zamon inqilobi raqamlashtirish bilan bogʻliq ekanligi borasida gipoteza ilgari surilgandir . Raqamlashtirish koʻpchilik tarmoqlar va biznesni transformatsiyasiga olib keladi , shu sababdan raqamli transformatsiyani jarayon sifatida tavsifi keltirildi , mamlakatlar iqtisodiyotida innovatsion faoliyatning zamonaviy tendensiyalarini aniqlash zarurati asoslandi . Ukraina va Oʻzbekistondagi innovatsion faoliyatni tahlili umumiy tendensiyalarning namoyon boʻlish qonuniyatlari va belgilarini aniqlash hamda mamlakatda innovatsion taraqqiyotni faollashtirish yoʻnalishlarini shakllantirish imkonini berdi .
Keywords: raqamli transformatsiya; innovatsiya; innovatsion faoliyat; moliyaviy texnologiya -ekotizimi; milliy brend