KORXONA STRATEGIYASINI BOSHQARISHDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYALARNING AHAMIYATI. (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada raqamli transformatsiyaning strategik boshqaruvga taʼsiri oʻrganilgan. Tahlil jarayonida strategik tahlil, qaror qabul qilish, rejalashtirish, raqobatbardoshlikni boshqarish va inson kapitalini rivojlantirish kabi asosiy boshqaruv elementla rining raqamli sharoitda qanday oʻzgarishi aniqlangan. Raqamli texnologiyalar — katta maʼlumotlar, sunʼiy intellekt, CRM va ERP tizimlari — strategik maqsadlarga erishish vositasi sifatida koʻrib chiqilgan. Metodologik yondashuv sifatida tizimli tahlil, ta qqoslash, ekspert bahosi va keys -stadi usullari qoʻllanilgan. Raqamli transformatsiyaning natijasi sifatida strategiya moslashuvchanlik, maʼlumotlarga asoslangan qarorlar va mijozga yoʻnaltirilganlik orqali qayta shakllantirilgan.
Keywords: iqtisodiyot; biznes va jamiyat rivojlanishini belgilovchi; raqamli transformatsiya; tashkilotlar faoliyati; raqamli texnologiyalar taʼsiri; axborot yechimlari; boshqaruv yondashuvlari; faoliyatning strategik darajasi; jadal texnologik taraqqiyot; Bozorlar globallashuvi