TIJORAT BANKLARI AKTIVLARINI HIMOYALASHDA RISKLARNI BOSHQARISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada tijorat banklari aktivlarini himoyalashda risklarni boshqarish hamda uni rivojlantirish orqali Oʻzbekiston milliy iqtisodiyotida tijorat banklarining faoliyatida qoʻllanilishi yuzasidan fikr-mulohazalar bayon etilgan. Xususan, moliyaviy sektorni izchil isloh qilish davomida amalga oshirilayotgan chora -tadbirlar va ilgʻor bank biznesini yuritish hamda ushbu sektorda raqobat muhitini kuchaytirishning zaruriy huquqiy shart -sharoitlari oʻrganilgan. Oʻzbekiston respublikasi tijorat banklari aktivlarini himoyalashda risklarni boshqarishda xorijiy mamlakatlar tajribasini qoʻllashdagi mavjud muammolar hamda ularni bartaraf etish boʻyicha muallif yondashuvlari va takliflari keltirilgan.
Keywords: tijorat banki; bank risklari; raqamli transformatsiya; innovatsion bank; bank mahsulotlari; boshqaruv tuzilmasi; bank strategiyasi; aktivlar; bank aktivlari; bank passivlari; marja; kredit; depozit; foizli; foizsiz daromad va xarajatlar