OʻZBEKISTONDA ISLOM MOLIYAVIY XIZMATLARIDAN FOYDALANISHNI SHAKLLANTIRISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda islom moliyaviy xizmatlaridan foydalanish yoʻllari, islom moliyasi tizimining mohiyati, rivojlanish tarixi hamda islom moliya instrumentlaridan foydalanishni rivojlantirish, shuningdek, uning afzalliklari tahlili va rivojlantirish istiqbollarini takomillashtirish masalalari oʻrganilgan. Shuningdek maqolada Oʻzbekistonda islom moliyasi instrumentlaridan foydalanishni rivojlantirishdagi mavjud muammolar hamda ularni bartaraf etish boʻyicha muallif tavsiyaviy yondashuvlari va takliflari keltirilgan.
Keywords: islom moliyasi; moliya instrumentlari; mushoraka; sukuk; mudoraba; moliyalashtirish; islom banklari; nobank kredit tashkilotlari; mikromoliyalashtirish