ONLAYN SAVDO MAYDONCHALARIDA TOVARLAR SAVDOSINI OSHIRISHDA MARKETING STRATEGIYALARINI SAMARALI QOʻLLASH USULLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada raqamli savdo maydonchalarida tovarlar savdosini oshirishga xizmat qiluvchi marketing strategiyalari tahlil qilindi. Tadqiqotda AIDA, SOSTAC va STP modellariga tayangan holda isteʼmolchi xatti -harakatlari, vizual taqdimot, brend ishonchliligi va ijtimoiy ishonch omillarining savdoga taʼsiri koʻrib chiqildi. Foydalanuvchi jalb etish, shaxsiylashtirilgan takliflar, KOL/KOC tavsiyalari va ekologik qadriyatlar asosida ishlab chiqilgan yondashuvlarning samaradorligi empirik dalillar bilan asoslab berildi. Natijalar shuni koʻrsatdiki, integratsiyalashgan marketing strategiyalari savdo samaradorligini oshirishda hal qiluvchi rol oʻynaydi.
Keywords: onlayn savdo; marketing strategiyasi; raqamli platforma; isteʼmolchi xatti -harakati; AIDA modeli; brend ishonchliligi; ijtimoiy ishonch; KOL/KOC