FERMER XOʻJALIKLARIDA MARKETING STRATEGIYASINI SHAKLLANTIRISH VA RAQOBATDOSHLIKNI OSHIRISH OMILLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqola qishloq xoʻjaligi sohasida faoliyat yuritayotgan fermer xoʻjaliklarining marketing strategiyasini shakllantirish va ularning raqobatbardoshligini oshirishga qaratilgan omillarni tahlil qiladi. Tadqiqotda samarali marketing strategiyasini ishlab chiqish, raqamli texnologiyalar va innovatsion marketing vositalaridan foydalanish, bozor sementatsiyasi, narx siyosati va brendlash kabi jihatlar koʻrib chiqilgan. Xususan, ekologik toza mahsulotlar ishlab chiqarish, mahsulot sifatini oshirish, hamda onlayn savdo platformalari orqali bozorda faol ishtirok etish kabi amaliy yondashuvlar asoslangan holda tahlil etilgan. Natijalar fermer xoʻjaliklari uchun yangi bozorlarni egallash va iqtisodiy samaradorlikni oshirish imkoniyatini yaratishini koʻrsatadi.
Keywords: Fermer xoʻjaliklari; marketing strategiyasi; raqobatbardoshlik; bozor segmentatsiyasi; raqamli marketing; brendlash; narx siyosati; ekologik toza mahsulotlar; raqamli texnologiyalar; innovatsion yondashuvlar; savdo strategiyalari; mahsulot sifatini oshirish; bozor tahlili; marketing vositalari; iqtisodiy samaradorlik