KAPITALLARNING TANNARXI. O'ZBEKISTON KOMPANIYASI ISHLATIDA (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada aksiyadorlik jamiyatining kapital qiymatini baholashda diskontlangan pul oqimlari (DCF) usulidan foydalanishning ilmiy va nazariy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda mazkur usul “QO‘QON MEXANIKA ZAVODI” AJ misolida qo‘llanilib, kompaniya kapita lining qiymati hisoblangan. Shuningdek, DCF usulini amaliyotda qo‘llashda yuzaga keladigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilingan.
Keywords: kapital qiymati; diskontlangan pul oqimi; terminal qiymat; xavfsiz stavka; beta koeffitsient; qarz; o‘rtacha tortilgan kapital qiymati