QURILISH MATERIALLARI SANOATIDA STRATEGIK BOSHQARUVNING NAZARIY ASOSLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada qurilish materiallari sanoatida strategik boshqaruvning nazariy asoslari tahlil qilinadi. Maqolada strategik boshqaruvning asosiy tushunchalari, tamoyillari va modellarini, shuningdek, qurilish materiallari sanoatining oʻziga xos xususiyatla rini tahlil qilishga eʼtibor qaratilgan. Adabiyotlar tahlili, mavjud metodologiyalar va natijalar strategik qarorlar qabul qilish jarayoniga yordam beradigan usullarni ochib beradi. Maqolada, shuningdek, qurilish materiallari sanoatida strategik boshqaruvn i amalga oshirishdagi muammolar va istiqbolli yoʻnalishlar muhokama qilinadi. Xulosa qismida asosiy xulosalar umumlashtirilgan.
Keywords: Strategik boshqaruv; qurilish materiallari sanoati; raqobat muhiti; SWOT (kuchli; kuchsiz; imkoniyatlar va tahdidlar) tahlili; PEST (siyosiy; iqtisodiy; ijtimoiy va texnologik faktorlar) tahlili; portfel tahlili; strategik rejalashtirish; raqobat strategiy alari; innovatsiyalar; barqarorlik; risklarni boshqarish