XIZMAT KOʻRSATISH KORXONALARIDA YASHIL IQTISODIYOTGA OʻTISH JARAYONIDA MOLIYAVIY HISOBOTNING XALQARO STANDARTLARIDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada xizmat koʻrsatish korxonalarida yashil iqtisodiyotga oʻtish jarayonida moliyaviy hisobotning xalqaro standartlaridan foydalanish imkoniyatlari tahlil qilingan. GRI, ESG, IFRS S1/S2 va TCFD kabi ilgʻor yondashuvlarning xizmat sohasi uchun am aliy afzalliklari ochib berilgan. Xorijiy tajribalar asosida Oʻzbekiston sharoitida moliyaviy hisobot orqali ekologik shaffoflik va barqaror rivojlanishni taʼminlash boʻyicha takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: Yashil iqtisodiyot; xizmat sohasi; moliyaviy hisobot; xalqaro standartlar; IFRS S1/S2; GRI; ESG; TCFD; barqarorlik hisobotlari; Oʻzbekiston tajribasi