XORIJIY INVESTITSIYALAR OQIMLARINI BOSHQARISHNING ZAMONAVIY MEXANIZMLARI VA YONDASHUVLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada toʻgʻridan -toʻgʻri xorijiy investitsiyalarni mamlakat iqtisodiyotiga jalb etishning zamonaviy nazariy asoslari va amaliy modellari tahlil qilingan. Investitsiyaviy oqimlarni boshqarishda OLI modeli, raqobat ustunliklari konsepsiyasi va “uchayotgan gʻozlar” paradigmalarining qoʻllanilishi asoslab berilgan. Oʻzbekiston tajribasi xalqaro nazariyalar bilan taqqoslanib, samarali strategiyalar taklif etilgan.
Keywords: xorijiy investitsiyalar; TTXI; iqtisodiy oʻsish; OLI modeli; raqobat ustunligi; investitsion muhit; iqtisodiy strategiya; Oʻzbekiston