TELEVIZYON REKLAMALARIDA RATSIONAL JOZIBADORLIK ELEMENTLARIDAN FOYDALANISH (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada televizion reklamalarda ratsional jozibadorlik elementlaridan foydalanishning ahamiyati, turlari va qoʻllanilishi misollar bilan tahlil qilindi. Ratsional jozibadorliklar – solishtirma, bir tomonlama va ikki tomonlama xabarlar asosida tasniflanib, ularning brendlarni targʻib qilishdagi samaradorligi koʻrib chiqildi. Tadqiqotda BMW, Tide, Nestle, Oral-B kabi taniqli brendlarning reklama strategiyalari tahlil qilindi. Shuningdek, ratsional jozibadorliklarni tanlashda reklama maqsadlari, auditoriya psixologiyasi va mahsulot xususiyatlarining taʼsiri taʼkidlandi.
Keywords: televizion reklama; ratsional jozibadorlik; solishtirma xabar; bir tomonlama xabar; ikki tomonlama xabar; brend imiji