OʻZBEKISTON QURILISH SANOATIDAGI IQTISODIY ISLOHOTLAR: HOLAT VA RIVOJLANISH STRATEGIYALARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasi iqtisodiyotida qurilish sohasining oʻrni va ahamiyati, uni rivojlantirishdagi investitsiyalarning tutgan oʻrni keng yoritilgan. Qurilish sohasining turli iqtisodiy tarmoqlar bilan uzviy bogʻliqligi, asosiy fondlar, yalpi ichki mahsulot va bandlik koʻrsatkichlariga taʼsiri tahlil qilingan. Qonunchilikdagi yondashuvlar va ilmiy manbalar asosida investitsiyalarning samarali boshqaruvi va barqaror rivojlanishdagi ahamiyati asoslab berilgan.
Keywords: qurilish sohasi; investitsiyalar; yalpi ichki mahsulot; asosiy fondlar; iqtisodiy oʻsish; barqaror rivojlanish; bandlik. Аннотатсия В стате рассматривается значение строителной отрасли в экономике Республики Узбекистан и её рол в обеспечении устойчивого развития. Освещается влияние инвестиций на развитие отрасли; анализируются показатели валового внутреннего продукта; основных фондов и занятости. На основе законодателства и научных трудов обоснована необходимост эффективного управления инвестициями в строителный сектор. Ключевые слова: строителная отрасл; инвестиции; валовой внутренний продукт; основные фонды; экономический рост; устойчивое развитие; занятост