TA’LIM JARAYONINDA SUN’YIY INELLEK TEXNOLOGIYALARINI TAROQ QILISH SAMARALIGINI ARTTIRISH. (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada sunʼiy intellekt texnologiyalarining taʼlim jarayoniga integratsiyasi va uning samaradorligini oshirish yoʻllari oʻrganilgan. AI asosidagi vositalar yordamida taʼlimda shaxsiylashtirilgan yondashuv, interaktiv oʻquv muhitini yaratish, oʻquv jarayonini avtomatlashtirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Raqamli vositalar taʼlim sifati, qulayligi va tezkorligiga ijobiy taʼsir koʻrsatishi qayd etilgan. Shuningdek, Oʻzbekistonda bu boradagi islohotlar va xorijiy tajribalarga asoslangan tavsiyalar ke ltirilgan. Pedagogik texnologiyalarni modernizatsiya qilish orqali AIʼning taʼlimda keng qoʻllanilishi taʼkidlangan.
Keywords: sunʼiy intellekt; taʼlim texnologiyalari; raqamli transformatsiya; shaxsiylashtirilgan oʻqitish; interaktiv metodlar; Oʻzbekiston taʼlimi; avtomatlashtirish; pedagogik yondashuv