OʻZBEKISTON HUDUDLARIDA BIOMAHSULOTLAR YETISHTIRISHNING HOLATI VA IQTISODIY SALOHIYATI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonning turli hududlarida biomahsulotlar yetishtirish jarayoni, mavjud holati va iqtisodiy samaradorligi tahlil qilinadi. Hududiy agroiqlim sharoitlari, ishlab chiqarish resurslarining mavjudligi va biomahsulotlarga boʻlgan bozor talabi asosida yetishtirish imkoniyatlari baholanadi. Tahlil natijalariga tayangan holda biomahsulotlar sektorining iqtisodiy salohiyati va istiqbollari aniqlanadi.
Keywords: biomahsulotlar; ekologik dehqonchilik; iqtisodiy samaradorlik; hududiy tahlil; yashil iqtisodiyot; agrosanoat