MENEJMENT FANIDA BOSHQARUV MODELLARI VA ULARNING XUSUSIYATLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Zamonaviy ishlab chiqarishdagi kuzatilayotgan keng qamrovli oʻzgarishlar menejment nazariyasi va amaliyotida tashkiliy munosabatlarning takomillashuvi va mazmunan boyitilishiga sabab boʻlmoqda. Bunda asosiy oʻzgarish oʻzaro boʻysunish tamoyilidan teng huquqli hamkorlik tamoyiliga oʻtish bilan bogʻlanadi. Mazkur maqola ushbu tamoyillarga asoslangan boshqaruv modellarini ochib berish va ular oʻrtasidagi farqlarni aniqlashga bagʻishlangan.
Keywords: boshqaruv modeli; tashkiliy munosabatlar; iyerarxiya; gorizontal munosabatlar