MOSLASHUVCHAN (AGILE) VA YASHIL MENEJMENTNI RIVOJLANTIRISHNI ILMIY -NAZARIY JIHATLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada moslashuvchan (Agile) va yashil menejmentning nazariy asoslari, ularning oʻzaro bogʻliqligi va tashkilotlarda integratsiyalashgan holda qoʻllanishi tahlil qilindi. Agile yondashuvi – tezkor moslashish va samarali boshqaruvni, yashil menejment esa ekologik barqarorlik va resurslardan oqilona foydalanishni maqsad qilgan. Integratsiya natijasida tashkilotlar iqtisodiy, ekologik va ijtimoiy barqarorlikka erishadi. Shuningdek, maqolada xalqaro tajribalar va Oʻzbekiston sharoitida qoʻllash istiqbollari ham yoritilgan.
Keywords: Agile menejment; yashil menejment; barqaror rivojlanish; ekologik samaradorlik; innovatsion boshqaruv; Oʻzbekiston tajribasi