QORAQALPOG‘ISTONDA MEHMONXONA XO‘JALIGINING HOZIRGI HOLATI TAHLILI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tadqiqot Qoraqalpog‘iston xududida mehmonxona xo‘jaligining hozirgi holatini tizimli jihatdan tahlil etishga qaratilgan. Ma’lumotlar rasmiy statistika asosida yig‘ildi. Tadqiqotda xorijiy sayyohlar soni, ichki turizm mehmonxonalar shakllari va unga xizmat ko‘rsatishda infratuzilma, xizmat sifati, hamda iqtisodiy ko‘rsatkichlari ko‘rib chiqildi. Shuningdek, hududiy o‘ziga xosliklar, mavsumiylik va marketing salohiyati baholandi. Olingan natijalar asosida sohada mavjud asosiy muammolar aniqlanib, ularni bartaraf etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.
Keywords: Qoraqalpog‘iston; mehmonxona xo‘jaligi; turizm infratuzilmasi; xizmat sifati; iqtisodiy ko‘rsatkichlar; mavsumiylik; marketing salohiyati