TIJORAT BANKLARI VALYUTA OPERATSIYALARI VA ULARNING TASNIFLANISHI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada tijorat banklarining valyuta operatsiyalarini tasniflash va takomillashtirish orqali bank faoliyatining samaradorligini oshirish masalalari yoritilgan. Valyuta siyosati, xalqaro tajriba va milliy qonunchilik asosida bank risklarini boshqarish, res urslarni samarali taqsimlash hamda operatsion jarayonlarni avtomatlashtirish zarurligi asoslab berilgan. Shuningdek, raqobatbardosh valyuta xizmatlarini joriy etish va mijozlar ehtiyojiga mos strategik yondashuvlar ishlab chiqish boʻyicha amaliy tavsiyalar taqdim etilgan.
Keywords: tijorat banki; valyuta operatsiyalari; valyuta siyosati; bank strategiyasi; moliyaviy xavfsizlik; xalqaro hisob -kitoblar; bank risklari