O‘ZBEKISTON AHOLISI MOLIYAVIY XULQIYATINING XULQIY ASPEKTLARI: EMPIRIK TAHLILI VA XALQARO MONTAJ. (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Oʻzbekiston aholisi moliyaviy xulq-atvorining xususiyatlari empirik tadqiqotlar asosida tahlil qilingan. Uy xoʻjaliklarining moliyaviy qarorlariga taʼsir qiluvchi asosiy omillar aniqlangan: moliyaviy savodxonlik darajasi, moliyaviy institutlarga boʻlgan ishonch, madaniy va xulqiy omillar. Xalqaro tajriba bilan taqqoslash orqali Oʻzbekistonga xos va umumiy tendensiyalar aniqlangan. Aholining moliyaviy ongini oshirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: moliyaviy xulq-atvor; aholi; Oʻzbekiston; moliyaviy savodxonlik; ishonch; empirik tahlil