TURISTIK XIZMATLARNI TRANSFORMASIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING O‘RNI. (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada raqamli transformatsiya taʼsirida turizm faoliyatining oʻzgarishlari tahlil qilingan. Mobil ilovalar, sunʼiy intellekt, Big Data, blokcheyn kabi raqamli texnologiyalar turizmda xizmat koʻrsatish, marketing va kommunikatsiya jarayonlariga qanday taʼsir qilayotgani ochib berilgan. Xalqaro va milliy misollar asosida tahlil oʻtkazilgan. Turizm kompaniyalarining raqamli muhitga moslashuvi zarurligi asoslab berilgan.
Keywords: raqamli transformatsiya; turizm; raqamli texnologiyalar; aqlli turizm; innovatsiyalar