ELEKTRON SAVDO SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA SUNʼIY INTELLEKT ASOSIDAGI INTEGRATSIYALASHGAN RAQAMLI MARKETING STRATEGIYALARINING OʻRNI VA AMALIY JIHATLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Tadqiqotda elektron tijorat samaradorligini oshirishda sunʼiy intellekt (SI) asosidagi raqamli marketing strategiyalarining oʻrni tahlil qilingan. SI texnologiyalarining foydalanuvchi tajribasini yaxshilash, xarid jarayonini shaxsiylashtirish, xavfsizlikni kuchaytirish va marketing xarajatlarini optimallashtirishdagi ahamiyati ilmiy manbalar va amaliy misollar asosida yoritildi. Natijalar shuni koʻrsatdiki, SI vositalari konversiya darajasini oshirish, mijoz sodiqligini mustahkamlash va savdo jarayonlarini barqaror rivojlantirishda muhim rol oʻynaydi. Ushbu ish kompaniyalar uchun strategik yondashuvlar ishlab chiqishda ham nazariy, ham amaliy ahamiyat kasb etadi.
Keywords: elektron tijorat; sunʼiy intellekt; raqamli marketing; personalizatsiya; foydalanuvchi tajribasi; antifrod tizimlar; konversiya