TADBIRKORLAR O'RTASIDA YASIL BIZNES TA'LIMINING IQTISODIYOTGA TA'SIRI: ADABIYOT TA'RISI. (Marketing Jurnali, 2025)
Bu adabiyotlar sharhi tadbirkorlar oʻrtasida yashil biznes taʼlimi va iqtisodiy koʻrsatkichlar (bandlik, innovatsiya, YAIM oʻsishi) oʻrtasidagi bogʻliqlikni oʻrganadi. Metodologiya: barqarorlikka yoʻnaltirilgan tadbirkorlik taʼlimi bilan iqtisodiy rivojlan ish orasidagi aloqani oʻrganuvchi Scopus indeksli nashrlarni tuzilgan tarzda tahlil qildik. Topilmalar: ekotadbirkorlikka qaratilgan taʼlim tadbirkorlarning ekologik toza loyihalar yaratish istagi va salohiyatini oshiradi. Bunday yashil biznes tashabbuslar i ish oʻrinlari yaratish, inklyuziv YAIM oʻsishi va innovatsiyalarni olib keladi, ayni paytda anʼanaviy biznes bilan solishtirganda atrof -muhitga zarar kamroq boʻladi. Hosilalarga koʻra, barqaror tadbirkorlikni rivojlantirish uchun taʼlim dasturlariga ekot adbiroliklarga oid modullarni kiritish muhimdir. Siyosatchilar va oʻqituvchilar iqtisodiyotda barqaror oʻsishni ragʻbatlantirish uchun yashil tadbirkorlikni qoʻllab -quvvatlashi lozim. Asosiy hissasi: ushbu sharh global miqyosda 173 yashil biznes taʼlimining iqtisodiy va ekologik taraqqiyotga taʼsiri boʻyicha koʻp qirrali tushunchani taqdim etadi.
Keywords: yashil biznes ta’limi; tadbirkorlik ta’limi; barqaror tadbirkorlik; iqtisodiy rivojlanish; innovatsiya; inklyuziv o‘sish; ekologik barqarorlik