KORXONALAR PUL OQIMLARI BOSHQARUVIDA PROGNOZ USULLARIDAN FOYDALANISH (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada korxonalar pul oqimlarini boshqarishda prognoz usullaridan foydalanish va uning korxona moliyaviy barqarorligini taʼminlashdagi ahamiyati xususida soʻz borgan. Xususan, pul oqimlarini prognozlash korxonalarda likvidlik tanqisligini oldini olishga, debitor va kreditorlar bilan munosabatlarni muvofiqlashtirishga, muomala mablagʻlarini samarali boshqarishga yordam beradi. Shu bilan birga, prognozlash usullarining muntazam qoʻllanilishi korxonada moliyaviy intizomni oshiradi hamda korxona faoliya tida ichki nazorat kuchayadi, samaradorlik ortib boradi, va moliyaviy tizimda barqarorlik shakllanadi.
Keywords: Pul oqimlari prognozlash; optimistik; real va pessimistik ssenariylar; moliyaviy barqarorlik va likvidlik; strategik boshqaruv; investitsiya strategiyalari