OʻZBEKISTONDA SUGʻURTA KOMPANIYALARINING INVESTITSION FAOLIYATINI TAKOMILLASHTIRISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston sugʻurta bozorining rivojlanish tendensiyalari, sugʻurta kompaniyalarining investitsion faoliyatidagi mavjud muammolar hamda ularni takomillashtirish yoʻllari tahlil qilinadi. Sugʻurta kompaniyalari moliyaviy barqarorlikni taʼmi nlash va raqobatbardoshligini oshirish uchun investitsion faoliyatni samarali tashkil etishlari zarurligi asoslab berilgan. Shuningdek, maqolada xorijiy tajriba asosida investitsion portfelni diversifikatsiya qilish, xavf -xatarlarni boshqarish va tartibga soluvchi -huquqiy mexanizmlarni takomillashtirish boʻyicha tavsiyalar berilgan. Ilmiy -uslubiy yondashuvlar asosida ishlab chiqilgan taklif va tavsiyalar sugʻurta sohasida investitsiyaviy faollikni oshirishga xizmat qilishi mumkin.
Keywords: sugʻurta kompaniyalari; investitsiya portfeli; risklarni boshqarish; sugʻurta bozori; investitsion muhit; xalqaro tajriba; huquqiy -meʼyoriy baza; kapital oqimi; diversifikatsiya; ESG investitsiyalar; Oʻzbekiston sugʻurta sektori