TOʻQIMACHILIK KORXONALARINING MARKETING DASTURLARINI RAQAMLASHTIRISH ASOSIDA SAMARADORLIGINI OSHIRISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada iqtisodiyotni raqamlash sharoitida toʻqimachilik va tikish -trikotaj korxonalarida marketing dasturlarining ahamiyati hamda ularning samaradorligini oshirish yoʻllari tadqiq etilgan. Tadqiqotda marketing dasturlari korxonaning taktik maqsadlariga e rishishda asosiy vosita ekanligi taʼkidlanadi. Shu bilan birga, zamonaviy toʻqimachilik ishlab chiqarishida avtomatlashtirish, sunʼiy intellekt va raqamli texnologiyalarning qoʻllanilishi ishlab chiqarish samaradorligi bilan bir qatorda marketing faoliyati dagi noaniqlik va tavakkalchilik omillarini kamaytirishga xizmat qilishi asoslab berilgan. Mualliflar tomonidan marketing dasturlarini tuzishda koʻp variantli ssenariy usuli va uni raqamlash imkoniyatlari taklif etilgan.
Keywords: raqobatbardoshlik; raqamli iqtisodiyot; marketing dasturi; toʻqimachilik sanoati; avtomatlashtirish; sunʼiy intellekt; ssenariy usuli