MILLIY IQTISODIYOTNING TASHQI IQTISODIY XAVFSIZLIGINI TAʼMINLASHGA YONDASHUVLAR (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada jahon iqtisodiy tendensiyalari va global xavf -xatarlar sharoitida milliy iqtisodiyotning tashqi iqtisodiy xavfsizligini taʼminlash masalalari chuqur tahlil etilgan. Tadqiqotda tashqi iqtisodiy xavfsizlik indikatorlari, global risk omillari v a iqtisodiy xavfsizlikni mustahkamlashga yoʻnaltirilgan yondashuvlar koʻrib chiqiladi. Oʻzbekiston iqtisodiyoti misolida eksport diversifikatsiyasi, valyuta xavfsizligi, toʻlov balansi va tashqi qarz barqarorligi kabi koʻrsatkichlar asosida tahlil oʻtkazil gan. Natijalar shuni koʻrsatadiki, global iqtisodiy oʻzgaruvchanlik sharoitida milliy iqtisodiyot tashqi iqtisodiy xavfsizligini taʼminlash uchun kompleks strategik choralar zarur.
Keywords: tashqi iqtisodiy xavfsizlik; global xavf -xatarlar; iqtisodiy tendensiyalar; eksport diversifikatsiyasi; valyuta xavfsizligi; milliy iqtisodiyot