TARQATILGAN MA'LUMOTLAR VA BILIMLARGA ASOSLANGAN TIZIMLAR ORQALI CHAKANA SAVDODA INNOVATSION MARKETING STRATEGIYALARIDAN FOYDALANISH (Marketing Jurnali, 2025)
Bugungi raqobatbardosh chakana savdo muhitida innovatsion marketing strategiyalari muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada tarqatilgan maʼlumotlar tizimlari va bilimga asoslangan texnologiyalar marketing samaradorligini qanday oshirishi mumkinligi tahlil qili nadi. Turli manbalardan olingan maʼlumotlarni tahlil qilish va sunʼiy intellekt asosidagi tahliliy xulosalarni qoʻllash orqali chakana sotuvchilar mijozlar xatti -harakati va bozor tendensiyalarini chuqurroq tushunishga erishadilar. Bilimga asoslangan tizim lar marketingni shaxsiylashtirish va aniq maqsadli auditoriyani aniqlash imkonini beradi. Tarqatilgan yondashuv tizimning masshtablanishini , tezkorligini va xavfsizligini oshiradi. Maqolada, shuningdek, maʼlumotlar maxfiyligi bilan bogʻliq muammolar ham koʻrib chiqiladi. Xulosa qilib aytganda, ilgʻor analitika va aqlli tizimlardan foydalanish chakana savdo subyektlariga raqobatbardoshlikni os hirish va barqaror oʻsishga erishishda yordam beradi.
Keywords: innovatsion marketing strategiyalari; chakana savdo sanoati; tarqatilgan maʼlumotlar; bilimga asoslangan tizimlar; mijozlar bilan ishlash; ilgʻor analitika; raqobat ustunligi