TADBIRKORLIKNI BOSHQARISHDA ZAMONAVIY YETAKCHILIK MODELLARIDAN FOYDALANISH (Marketing Jurnali, 2025)
Tadbirkorlik faoliyatini yanada jadal surʼatlarda rivojlanishini taʼminlash uchun boshqaruv faoliyatida yetakchilikning zamonaviy va samarali konsepsiyalaridan foydalanish talab etiladi. Mazkur maqolada yetakchilik boʻyicha nazariy asoslar va konsepsiyalar tahlil qilingan hamda ular asosida tadbirkorlik faoliyatida yetakchilikni qoʻllash yoʻnalishlari ishlab chiqilgan. Shuningdek, yetakchilikning zamonaviy konsepsiyalarini qoʻllash boʻyicha amaliy taklif va tavsiyalar taqdim etilgan.
Keywords: tadbirkorlik; boshqaruv; samara; yetakchilik; yetakchilik konsepsiyalari; boshqaruv mehnati; yetakchilik sifatlari