TOʻQIMACHILIK KORXONALARINING RAQOBATBARDOSHLIGINI TAʼMINLASHDA KORPORATIV MADANIYAT VA MARKETING STRATEGIYALARI UYGʻUNLIGI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonning toʻqimachilik sanoati korxonalari tomonidan ichki va tashqi bozorlarda raqobatbardoshlikni oshirish maqsadida qoʻllanilayotgan zamonaviy marketing strategiyalari tahlil qilinadi. FULL COTTON MChJ va BETLIS TEKSTIL MChJ misoli da mahsulotni ilgari surish boʻyicha mavjud yondashuvlar – raqamli kanallar, narx siyosati, assortimentni kengaytirish hamda xalqaro koʻrgazmalarda ishtirok etish kabi jihatlar koʻrib chiqiladi. Marketing strategiyalarini muvaffaqiyatli amalga oshirishda k orporativ madaniyatning taʼsiriga alohida eʼtibor qaratiladi. Barqaror rivojlanishga toʻsqinlik qilayotgan muammolar va asosiy tendensiyalar aniqlanib, brendni mustahkamlash, savdo kanallarini diversifikatsiya qilish, mahsulot sifati va ichki tashkiliy res urslardan ustunlik omili sifatida foydalanish boʻyicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: toʻqimachilik sanoati; marketing; raqobatbardoshlik; eksport; brend; raqamli texnologiyalar; korporativ madaniyat