KORXONALAR BREND QIYMATINI ANIQLASHNING ILMIY - METODOLOGIK ASOSLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada korxonalarning brend qiymatini aniqlash masalasi ilmiy -metodologik nuqtai nazardan yoritilgan. Tadqiqotda Namangan viloyatidagi 30 ta korxona misolida soʻrovnoma va koʻp omilli regressiya tahlili qoʻllanilib, brend sadoqati, tanilish darajasi, rek lama xarajatlari va mahsulot sifati omillari asosiy determinantlar sifatida aniqlangan. Natijalar brend sadoqati va tanilish darajasining brend qiymatini belgilashda eng muhim omillar ekanini koʻrsatdi. Maqolada ishlab chiqilgan metodologiya korxonalarga m arketing strategiyasini takomillashtirish, innovatsiyalarni rejalashtirish va bozorga chiqish qarorlarini asoslashda amaliy yordam beradi.
Keywords: Brend qiymati; isteʼmolchi sadoqati; brend tanilishi; reklama xarajatlari; mahsulot sifati; regressiya tahlili; marketing strategiyasi