KIMYO SANOATI KORXONALARIDA RAQAMLI KOMMUNIKATSIYA STRATEGIYALARINING SAMARADORLIGINI KPI VA ROI INDIKATORLARI ASOSIDA BAHOLASH (Marketing Jurnali, 2025)
Kimyo sanoati korxonalarida raqamli kommunikatsiya strategiyalarining samaradorligi KPI va ROI indikatorlari asosida baholangan. Tadqiqotda metrikalarning qoʻllanish amaliyoti statistik va sifatli yondashuvlar orqali tahlil qilindi. Turli raqamli kanallard a indikatorlarning samaradorlikka taʼsiri oʻrganildi. KPI va ROI oʻrtasidagi bogʻliqlik raqamli strategiyalarni takomillashtirishda asosiy vosita sifatida baholandi. Qaror qabul qilishda texnologik integratsiyaning ahamiyati aniqlab berildi. Mavjud tizimla r natijadorlikni oshirishda muhim rol oʻynashi koʻrsatib berildi.
Keywords: KPI; ROI; raqamli marketing; strategik baholash; samaradorlik; texnologik integratsiya; kimyo sanoati