XALQARO SAVDONING SIRKULYAR IQTISODIYOT TAMOYILLARIGA UYGʻUNLASHUVIDA ASOSIY TENDENSIYALAR (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada “yashil” iqtisodiyot doirasida ishlab chiqarilgan sirkulyar tovarlar xalqaro savdosining asosiy tendensiyalari koʻrib chiqilgan boʻlib, sirkulyar tovarlar savdosi bilan bogʻliq imkoniyatlar va xavflar tahlil qilingan. Tovarlarni notoʻgʻri identifi katsiyalash, Uygʻunlashtirilgan tizim (UT)dagi boʻshliqlar hamda UT va Bazel konvensiyasining chiqindilar savdosiga oid qoidalari oʻrtasidagi nomuvofiqliklar tovarlar savdosidagi asosiy muammolar sifatida aniqlangan.
Keywords: sirkulyar iqtisodiyot; “yashil” iqtisodiyot; sirkulyar mahsulotlar; xalqaro savdo; sirkulyar xizmatlar; “sirkulyar” savdo oqimi; Uygʻunlashtirilgan tizim; Bazel konvensiyasi