SUNʼIY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARIDAN KICHIK BIZNESDA FOYDALANISHNING XORIJIY TAJRIBALARI VA O‘ZBEKISTONDA QOʻLLASH IMKONIYATLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada kichik biznesda sunʼiy intellekt (SI) texnologiyalaridan foydalanishning xorijiy tajribalari va Oʻzbekistonda ularni joriy etish imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda AQSh, Germaniya, Janubiy Koreya, Hindiston, Isroil va boshqa davlatlar ning ilgʻor yondashuvlari oʻrganilib, ularni mahalliy sharoitga moslashtirish yoʻllari koʻrib chiqilgan. Oʻzbekistonda SI texnologiyalarini kichik biznesda joriy etishda mavjud muammolar – infratuzilma, malakali kadrlar, moliyaviy cheklovlar va bozor farql ari – tizimli ravishda tahlil qilingan. Shuningdek, SI texnologiyalaridan samarali foydalanish boʻyicha yoʻl xaritasi va takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: sunʼiy intellekt; kichik biznes; raqamli transformatsiya; xorijiy tajriba; innovatsion rivojlanish; adaptatsiya; lokalizatsiya