MINTAQAVIY SANOATNI RIVOJLANTIRISHNING IQTISODIY MEXANIZMLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada mintaqaviy sanoatni rivojlantirishning iqtisodiy mexanizmlari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda mintaqaviy sanoat rivojining nazariy asoslari, iqtisodiy mexanizmlarning mohiyati, ularning hududiy ijtimoiy - iqtisodiy rivojlanis hga ta’siri yoritib beriladi. Shuningdek, davlat tomonidan sanoatni hududlar kesimida qo‘llab -quvvatlash vositalari, investitsiya siyosati, moliyaviy -kredit va soliq mexanizmlarining o‘rni ochib beriladi. Maqolada mintaqaviy sanoat rivojining barqarorligin i ta’minlashda innovatsiyalar, raqamli texnologiyalar va xorijiy tajribaning ahamiyati ham tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari mintaqaviy sanoat siyosatini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy xulosalar va amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.
Keywords: mintaqaviy sanoat; iqtisodiy mexanizmlar; hududiy rivojlanish; investitsiya siyosati; sanoat infratuzilmasi; davlat tartibga solishi; innovatsiyalar