INVESTITSION SALOHIYATNI OSHIRISH ORQALI MINTAQALARNI IJTIMOIY -IQTISODIY RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada O‘zbekistonda mintaqalarning investitsion salohiyatini oshirish orqali ijtimoiy -iqtisodiy rivojlanishni ta’minlash masalalari tahlil qilingan. Investitsiya muhitining tarkibiy qismlari, investitsion siyosatning amaliy yo‘nalishlari, xorijiy tajrib a va milliy amaliyot asosida taklif va tavsiyalar ilgari surilgan. Shuningdek, hududlar kesimidagi investitsiya faoliyati tahlil qilinib, infratuzilmani rivojlantirish, kadrlar salohiyatini oshirish va innovatsiyani joriy qilishning ahamiyati yoritilgan.
Keywords: investitsiya; investitsion salohiyat; mintaqaviy rivojlanish; xorijiy sarmoya; iqtisodiy siyosat; innovatsiya; infratuzilma . Аннотатсия В стате проанализированы вопросы обеспечения сотсиално -экономического развития регионов Узбекистана за счёт повышения их инвестиционного потенсиала. Рассмотрены составные элементы инвестиционной среды; практические направления инвестиционной политики; а та кже представлены предложения и рекомендатсии на основе зарубежного опыта и натсионалной практики. Кроме того; проанализирована инвестиционная активност по регионам; освещено значение развития инфраструктуры; повышения кадрового потенсиала и внедрения иннов аций. Ключевые слова: инвестиции; инвестиционный потенсиал; регионалное развитие; иностранные инвестиции; экономическая политика; инновации; инфраструктура