OʻZBEKISTON RESPUBLIKASIDA BAHOLASH VA BOSHQA TUZILMALARNING OʻZARO HAMKORLIK MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasida baholash faoliyati va bozor infratuzilmasining boshqa tuzilmalari oʻrtasidagi oʻzaro hamkorlik mexanizmlari tahlil qilingan. Bozor iqtisodiyoti sharoitida baholash tuzilmalarining rieltorlik, birja, marketing, axbo rot va sugʻurta xizmatlari bilan integratsiyasi iqtisodiy samaradorlikni oshirish, asosiy fondlar qiymatini toʻgʻri belgilash hamda investitsion jarayonlarni faollashtirishda muhim oʻrin tutadi. Shuningdek, tadqiqotda baholash jarayonida davlat va xususiy sektor oʻrtasidagi hamkorlik mexanizmlarini takomillashtirish, yagona axborot platformasini yaratish va xalqaro standartlarga asoslangan baholash tizimini rivojlantirish boʻyicha takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: baholash tuzilmalari; bozor infratuzilmasi; asosiy fondlar bozori; rieltorlik; birja faoliyati; sugʻurta; integratsiya; iqtisodiy samaradorlik