OLIY OLIYATLARNING DIGITAL MARKETINGIDA SUN'IY AQL (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston oliy taʼlim muassasalarida raqamli marketing jarayonlariga sunʼiy intellekt (SI) texnologiyalarini qoʻllashning joriy holati va istiqbollari oʻrganilgan. 2024 -yil oktabr oyida Oʻzbekistonda 2030 -yilgacha sunʼiy intellekt texnolog iyalarini rivojlantirish strategiyasi tasdiqlandi va 2030 -yilgacha 5 million nafar SI yetakchisini tayyorlash loyihasi eʼlon qilindi. Mamlakatda internet foydalanuvchilari soni 29,5 millionga yetdi, oliy taʼlim qamrovi esa 43 foizga oshdi. Tadqiqotda Oʻzbe kiston oliy taʼlim muassasalarida SI texnologiyalarini joriy etish imkoniyatlari va muammolari tahlil qilinib, amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: sunʼiy intellekt; raqamli marketing; oliy taʼlim; Oʻzbekiston; raqamli transformatsiya; chatbot; CRM; marketing avtomatizatsiyasi