TRANSPORT TIZIMLARIDA IQTISODIY SAMARADORLIKNI OSHIRISHNING ZAMONAVIY YONDASHUVLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada transport tizimlarining iqtisodiy samaradorligini oshirishga doir zamonaviy yondashuvlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda infratuzilma, raqamlashtirish, ekologik barqarorlik, logistika samaradorligi va ijtimoiy tenglik omillari tizimli yondashuv asosida oʻrganildi. Har bir omilning transport tizimi samaradorligiga taʼsiri ilmiy manbalar asosida baholanib, konseptual model ishlab chiqildi. Olingan natijalar transport siyosatini shakllantirishda kompleks yondashuv zarurligini koʻrsatadi hamda milli y rivojlanishga ijobiy taʼsir koʻrsatishi mumkin boʻlgan takliflarni ilgari suradi.
Keywords: transport tizimi; iqtisodiy samaradorlik; infratuzilma; raqamlashtirish; barqarorlik; logistik optimallashtirish; ijtimoiy tenglik