KOMPANIYALARDA IQTISODIY KOʻRSATKICHLARNI YAXSHILASHDA XODIMLAR SALOHIYATINING OʻRNI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada kompaniyalarda iqtisodiy koʻrsatkichlarni yaxshilashda xodimlar salohiyatining roli ilmiy -amaliy jihatdan tahlil qilingan. Inson kapitali kompaniyaning asosiy strategik aktivi sifatida baholangan holda, uning rivojlanishiga taʼsir etuvchi K PI indikatorlari orqali tahlil oʻtkazilgan. Tadqiqotda “Oʻzbekneftgaz” AJ misolida xodimlar samaradorligi va tashkilotning iqtisodiy koʻrsatkichlari oʻrtasidagi bogʻliqlik ochib berilgan. Natijalar asosida kompaniyalarda KPI, kompetensiya modeli va motivat siya tizimini integratsiya qilish boʻyicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: inson kapitali; KPI; xodimlar salohiyati; iqtisodiy samaradorlik; HR analitika; korporativ strategiya; motivatsiya; kompetensiya