OʻZBEKISTONDA BARQAROR IQTISODIY OʻSISH VA ATROF MUHIT MUHOFAZASINI TAʼMINLASH MAQSADIDA KICHIK BIZNES VA YASHIL LOYIHALARNI MOLIYALASHTIRISH MEXANIZMLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Oʻzbekistonda moliyaviy barqarorlikni taʼminlash hamda atrof - muhitni muhofaza qilish maqsadida pul -kredit siyosati vositalarini “yashil” kreditlar va investitsiyalar bilan uygʻunlashtirish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, bu borada Oʻzbekis ton va xorij tajribalari, amaliy tavsiyalar hamda prognozlar keltiriladi.
Keywords: yashil iqtisodiyot; tijorat banklari; maqsadli refinas; inflyatsiya; barqaror moliya; ekologik moliyalashtirish; davlat rejali dasturlari; pul -kredit siyosati; iqtisodiy barqarorlik