О‘ZBEKISTONDA UY-JOY QURILISHINI RIVOJLANISHI TAHLILI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda uy -joy qurilishi va uy -joy fondining joriy holati hamda uy -joy qurilishining rivojlanish tendensiyalari tahlil qilingan. Qurilish hajmlari va uy -joy fondining kengayishi asosiy koʻrsatkichlar sifatida koʻrib chiqilgan. Davlat tomonidan ipoteka dasturlari hamda xususiy sektorni qoʻllab -quvvatlash choralari alohida taʼkidlangan. Shuningdek, uy -joy narxlarining oshishi, qurilish materiallari yetishmovchiligi va texnologik rivojlanishning sekinlashuvi kabi muammolar koʻrsatilgan. M aqolada sohaning rivojlanishi uchun tegishli tavsiyalar berilgan.
Keywords: uy-joy qurilishi; uy -joy fondi; rivojlanish tendensiyalari; ipoteka dasturlari; qurilish materiallari; davlat siyosati; uy -joy narxlari; innovatsiyalar; investitsiyalar; qishloq va shahar infratuzilmasi