XIZMAT KOʻRSATISH SOHASINI BARQAROR RIVOJLANTIRISHDA XALQARO MARKETING STRATEGIYALARIDAN FOYDALANISH (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada xizmat koʻrsatish sohasini barqaror rivojlantirishda xalqaro marketing strategiyalaridan foydalanishning nazariy, metodologik va amaliy jihatlari chuqur tahlil qilingan. Tadqiqotda xizmatlar sektorining global iqtisodiyotdagi oʻsib bo rayotgan oʻrni, barqaror rivojlanish konsepsiyasining marketing strategiyalari bilan integratsiyalashuv mexanizmlari ochib berilgan. Tadqiqot jarayonida tizimli tahlil, qiyosiy yondashuv, empirik kuzatuv, ikkilamchi statistik maʼlumotlar tahlili hamda stra tegik marketing modellari qoʻllanilgan. Tadqiqot natijalari xizmat koʻrsatish sohasida raqamli, differensiallashgan va ekologik yoʻnaltirilgan xalqaro marketing strategiyalarini qoʻllash barqaror iqtisodiy oʻsish, raqobatbardoshlik va isteʼmolchi qoniqishi ni taʼminlashda muhim ahamiyat kasb etishini koʻrsatadi.
Keywords: xizmat koʻrsatish sohasi; barqaror rivojlanish; xalqaro marketing strategiyalari; xizmatlar marketingi; global bozor; raqamli marketing; yashil marketing