MINTAQA IQTISODIYOTINI BARQAROR RIVOJLANTIRISH GA XIZMATLAR SOHASINI TA’SIRINI OSHIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada mintaqa iqtisodiyotini barqaror rivojlantirishda xizmatlar sohasining o‘rni va ta’siri tahlil qilingan. Xizmatlar sektori yalpi hududiy mahsulotni shakllantirish, bandlikni oshirish hamda hududiy raqobatbardoshlikni kuchaytiruvchi muhim omi l sifatida asoslab berilgan. Tadqiqotda xizmatlar sohasini rivojlantirishning strategik, institutsional, innovatsion va hududiy yondashuvlari yoritilgan. Olingan natijalarga ko‘ra, xizmatlar sektorini raqamli transformatsiya, infratuzilmani rivojlantirish va inson kapitalini mustahkamlash orqali mintaqaning barqaror iqtisodiy o‘sishini ta’minlash mumkinligi ko‘rsatib berilgan.
Keywords: xizmatlar sohasi; mintaqaviy iqtisodiyot; barqaror rivojlanish; bandlik; raqamli transformatsiya; infratuzilma; innovatsiya; raqobatbardoshlik.