SANOAT KORXONALARINING UZOQ MUDDATLI RAQOBATBARDOSHLIGINI TAʼMINLASHDA MARKETING YONDASHUVLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada sanoat korxonalarining uzoq muddatli raqobatbardoshligini taʼminlashda marketing yondashuvlarining roli va ahamiyati tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida zamonaviy marketing strategiyalari, raqamli transformatsiya jarayonlari, mijozlarga yoʻnal tirilgan yondashuvlar hamda brend sadoqatini shakllantirish mexanizmlari tahlil qilingan. Empirik maʼlumotlar asosida sanoat korxonalari uchun samarali marketing modelining konseptual asoslari ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, raqam li marketing vositalaridan samarali foydalanish sanoat korxonalarida sotish samaradorligini 20 foizga oshirishi va marketing xarajatlarini 30 foizga kamaytirishi mumkin. Bundan tashqari, mijoz tajribasiga eʼtibor qaratish orqali korxonalar raqobatchilardan 25 foizga yuqori mijoz qoniqish koʻrsatkichlariga erishishi mumkinligi aniqlangan.
Keywords: sanoat marketingi; raqobatbardoshlik; raqamli transformatsiya; brend sadoqati; mijoz tajribasi; strategik marketing; B2B marketing; marketing samaradorligi