OZIQ -OVQAT SANOATI RAQOBATBARDOSHLIGINI INNOVATSION MARKETING STRATEGIYALARI ASOSIDA OSHIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada oziq -ovqat sanoati korxonalarining raqobatbardoshligini oshirishda innovatsion marketing strategiyalaridan foydalanishning iqtisodiy mexanizmlari va ahamiyati tadqiq etilgan. Tadqiqot natijasida sunʼiy intellekt, katta maʼlumotlar tahlili va raqamli marketing vositalarini integratsiyalashgan yondashuv asosida oziq -ovqat korxonalari uchun innovatsion marketing strategiyasi konseptual modeli ishlab chiqilgan. Taklif etilgan strategik yondashuvlardan Oʻzbekiston oziq - ovqat sanoatida amaliy qoʻll anilishi yoʻnalishlari belgilangan.
Keywords: oziq-ovqat sanoati; marketing innovatsiyalari; raqobatbardoshlik; sunʼiy intellekt; katta maʼlumotlar; raqamli marketing; mijozlar bilan munosabatlarni boshqarish