SOGʻLIQNI SAQLASH XIZMATLARI SOHASI BARQARORLIGINING HUDUDIY VA DINAMIK TAHLILI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada xizmatlar sohasining, jumladan sogʻliqni saqlash xizmatlarining hududlar kesimidagi rivojlanish dinamikasi va barqarorlik holati tahlil qilingan. Tadqiqot bozor xizmatlarining oylik oʻsish surʼatlari hamda sogʻliqni saqlash xizmatlarining y illik oʻsish koʻrsatkichlari asosida amalga oshirilgan. Rasmiy statistik maʼlumotlarga tayangan holda xizmatlar sohasining qisqa va uzoq muddatli rivojlanish tendensiyalari baholangan. Tahlil natijalariga koʻra, xizmatlar sohasining iqtisodiy tebranishlarg a nisbatan yuqori darajada moslashuvchanligi aniqlangan, sogʻliqni saqlash xizmatlarining esa hududlar kesimida barqaror oʻsish tendensiyasini saqlab kelayotgani qayd etilgan. Olingan xulosalar xizmatlar sohasining, xususan sogʻliqni saqlash xizmatlarining ijtimoiy -iqtisodiy ahamiyatini asoslash hamda hududiy rivojlanish siyosatini takomillashtirishda ilmiy -amaliy ahamiyat kasb etishi bilan izohlangan.
Keywords: xizmatlar sohasi; sogʻliqni saqlash xizmatlari; hududiy rivojlanish; barqarorlik; oʻsish dinamikasi; statistik tahlil